Workshop Chubbuck-teknikken

Torshovloftet

 
 


Chubbuck-teknikken er en populær og verdenskjent skuespillerteknikk skapt av den amerikanske skuespillercoachen Ivana Chubbuck. Den består av 12 steg, som blant annet favner analyse og personlig uttrykk. Teknikken er kjent for å gi et ekte og engasjerende skuespill, som passer for både scene og film/TV.


I forkant av kurset leser du Ivana Chubbucks bok The Power of the Actor. Ivanas bok kan bestilles på Tanum og Adlibris. To til tre uker før workshopen får du tildelt en scene og en scenepartner. Scenen du skal jobbe med er hentet fra en film, TV-serie eller teaterstykke. Det er viktig at du kjenner historien fra begynnelse til slutt. Les derfor hele manus eller se filmen.  Ha minst to øvinger med din scenepartner i forkant av workshopen. Dette i tillegg til eget arveid med scenen. Benytt Ivanas 12 trinn i arbeidet.


Forarbeid

Test ut ting fysisk/praktisk på gulvet. Bare da vet du om det fungerer mot scenemål, fysiske handlinger, indre monolog med mer. Påvirker det din scenpartner/eller deg selv? Test ut mulighetene.


Øv gjennom og ha fokus på ett trinn om gangen. Å bare kjøre rett igjennom scenen er bortkastet tid.


Du tar ansvar for ditt skuespillerarbeid og din scenpartner tar ansvarar for sitt. Unngå å gi forslag til hva du synes din scenepartner bør gjøre ...sånn at du lettere kan nå ditt scenemål.


Vær respektfull mot scenepartner. Hold prøvetider og kom forberedt på prøver.


Ha det morsomt! Hvis du ikke har det morsomt har du sannsynligvis tatt feil valg!


Kurset går over to dager og er i Masterclass-form. Den første dagen viser du en forberedt scene sammen med din scenepartner og får tilbakemelding på analysen ut fra Chubbuck-teknikken (Trinn 1-5). På kvelden øver du med din scenepartner og jobber videre med tilbakemeldingene. Dagen etter videreutvikler arbeidet  vi arbeidet (Trinn 6-12) Vi jobber kl 10:00-17:00 begge dagene.


Pris: Kr 1.300,-


Tilstedeværelse på kurset:
Alle deltakere må delta under hele kurset, og ha mulighet for å øve både i forkant av kurset og mellom første og andre kursdag.
Kursholder, Vera Holte, ble sertifisert skuespillercoach i Chubbuck-teknikken av Ivana Chubbuck og Ivana Chubbuck Studios, Los Angeles våren 2015. Vera har jobbet som skuespiller og pedagog i mange år. Hun er lektor i Drama/Teater fra NTNU og skrev hovedfagsoppgave om skuespillerens arbeid i Method Acting. Hun har undervist ved Nord Universitet, Arktisk Universitet, NSKI, NTNU, OsloMet med mer. En gang i måneden holder hun workshops i Chubbuck-teknikken på Torshovlofttet, Soria Moria i Oslo. Vera begynte som barneskuespiller som 13-åring, er utdannet skuespiller fra Lee Strasberg Theatre Institute og har vært medlem av Norsk skuespillerforbund (NSF) siden 2001. Hun har skuespillererfaring fra NRK, Norsk Film, Haugesund Teater, Nordland Teater, DKS, fri scenekunst og spilt i TV-serier som NRKs Monster,  Øyevitne, Nattseilere, Mammon. Hun  har produsert scenekunst som bl.a. har turnert DKS. Vera mottok 2007-08 og 2016-17 Statens Arbeidsstipend for kunstnere i forbindelse med egne scenekunstproduksjoner.
Info:

vera@holteproduksjoner.no

 

Scenestudie & Chubbuck-teknikk